keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Syysloma ja hassuttelua!

Tämä perhe on nyt lähdössä muutaman päivän syyslomareissulle Helsinkiin. Tiedossa olisi tietysti lastenvaateliikkeissä käynti, kuten Zara ja Benetton, mitä meidän paikallisesta kaupungista ei löydy.
Ensi viikolla päiväkotiarki alkaa, mutta nyt otetaan vielä ihan rennosti.









maanantai 25. lokakuuta 2010

Päivärytmin muutos

Meillä on harjoiteltu uusiin rytmeihin, nimittäin päiväkotirytmiin. Aamupäivällä ei sitten enää nukuta, vaan nukkumaan pääsee vasta joskus klo 12 jälkeen. No hyvin on neitokainen ihan jaksanut, unet sen sijaan on venähtänyt yksiksi uniksi eli sitten onkin nukuttu n. 3-4 tuntia putkeen :)....ja päiväkodissa nukutaan ehkä pari tuntia. Taitaa neiti olla sitten vähän väsynyt kun kotiin haetaan, pitää varmaan ottaa sitten vielä pikku nokoset illalla, hmmm.katsotaan.

Brio-laatikkoon voi kerätä kaikenlaisia juttuja :)


sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Päiväkotiin!

Vihdoin ja viimein päiväkodin johtajat ym. osasivat tehdä päätöksensä ja Inka pääsee marraskuun alusta päiväkotiin. Päiväkoti ja ryhmät ovat täynnä, mutta nyt päiväkotiin otetaan yksi uusi hoitaja, jolle tulee kolme lasta, Inka marraskuussa ja tammikuussa tulee pari uutta lasta. Inka vie kahden lapsen paikan ainakin nyt toistaiseski, erityisavustaja-asiat etenevät pikkuhiljaa varmaankin keväällä.

Tästä avautuukin sitten uusi maailma.

Uusi ulkoilupuku KappAhlista.


keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Viikko vierähti

Viikko meni ja istuminen sujuu paremmin. Nyt voi jo puuhastella kaikenlaista istuessa. On niin mahtavaa, kun kehitystä tapahtuu oikeastaan ilman sen kummempia ponnistuksia. Leikkauksen jälkeen Inka ei ole edes käynyt fysioterapiassa, ensimmäinen jumppa alkaa jälleen perjantaina.

Päiväkotiasioita on tässä puuhasteltu jo pidemmän aikaa ja huomenna meille onkin oikein kotiin tulossa päiväkodin johtaja, erityisopettaja ja vielä joku, jota en nyt muista....Koska erityislapsesta on nyt kysymys ja päiväkodin ryhmät on täynnä ja Inka on kuitenkin vielä kehityksestä jäljessä normaaliin verrattuna, ovat he päiväkodissa sitä mieltä, että jos meille saataisiin kotiin hoitaja, no käyhän se äidille, mutta katsotaan onnistuuko se ja kuinka kauaksi aikaa. No eivät he ole vielä itsekään päättäneet, mitä haluavat, mutta huomenna olisi "kotitarkastus"+ Inkaan tutustuminen. Marraskuun alusta toivomme saavamme hoitopaikan edes jostain. Tämä on nyt mennyt hieman vaikeaksi, mutta eiköhän tämäkin tästä.

Nuo ihanat retro-pallohousut löytyi Lindexistä.
Juu ja sitten vähän kaikki vaatteet on jäänyt pieneksi, joten tein tilauksen Ellokselta ja sieltä löytyi yllättävän kivoja neulevaatteita tytöille.






torstai 7. lokakuuta 2010

Jälleen uusi juttu.

Taputus. No niin, tätäkin taitoa on odotettu ja tänään saatiin ensimmäiset taputukset jopa muutamaan kertaan. Heiluttamista on myös opeteltu, mutta sitä Inka ei vielä osaa. Viittomatunnilla saatiin Hämähämähäkki-lauluun viittomat ja ai...siitähän neiti pitää. Seuraavaksi pyysin Yksi pieni elefantti-lauluun viittomat. Muutoinkin viittomia yritetään muistaa käyttää arjessa, jotenkin se tuntuu vielä aina unohtuvan,
mutta eiköhän tuo pikkuhiljaa tule myös itselle/perheenjäsenille rutiiniksi.




sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Tänään minä istuin!

Tätä onkin odotettu ja nyt se tapahtui. Sen jälkeen kun Inka hoksasi istumisen, sitä harjoiteltiinkin sitten
koko ajan, muutama kaatuminenkin tuli, mutta se ei tahtia haitannut. Pientä kehitystä tapahtuu muutoinkin joka päivä, tällä viikolla on paljon enemmän jokelleltu- tä,tä,tää, tö,tö,ty,ty, ja tulee se äiti sanakin silloin tällöin.
Ensimmäinen viittomaopetustunti on vanhemmille ja siskoksille pidetty ja sitä myötä opittiin n. 20 viittomaa,
ensi viikolla jälleen lisää. Näitä pitäisi sitten kaikkien perheenjäsenien käyttää arjessa.

Jumppamatto muuten auttoi tässä istumisessa, lattia muutoin kun on niin liukas.








Tv:tä voi katsoa tietysti näinkin.