sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Sydäntarkastuksessa ja muuta sekalaista

Vuosi on vierähtänyt siitä kun Inka oli sydänleikkauksessa. Kauas on jäänyt aika, jolloin Inka hikoili, oli väsynyt, ruokahalu oli huono ja painokaan ei juuri noussut. Inkalla oli ensin AVSD sydänvika, eli
sydämen eteisten välinen seinä puuttui lähes kokonaan ja osaksi myös kammioiden välinen seinä.
Onneksi kuitenkin n. kuukauden päästä syntymästä kammoiden välinen seinä umpeutui itsestään.
Leikkauksessa sitten Inkalle tehtiin eteisten välinen seinä ja yhteen kasvanut läppä muotoiltiin uudestaan. Leikkaus meni hyvin ja ainoastaan pieni läppävuoto jäi, mistä ei näillä näkymin ainakaan ole haittaa.
Joka vuosi käydään säännöllisesti tarkastuksessa, on röntgeniä ja sydänfilmiä, tarkkaillaan ompeluksia sydämen kasvaessa ja ettei läppävuoto lisääntyisi. Nyt vuoden päästä leikkauksesta kaikki näyttää hyvältä. Painoa on tullut vuoden aikana melkein kaksinkertainen määrä, ruokahalu ja jaksaminen muuttui heti leikkauksen jälkeen.

Kaikkea sekalaista on tehty viime viikkojen aikana.
Inka muuten konttaa jo aika kivasti, vaikka luulinkin, että konttaus jäisi hänen kohdallaan vallan väliin. Seisominen onnistuu jo aika hyvin, välillä jopa 10-20 sekunttia yhteen menoon.
Vuosi sitten- kolme päivää leikkauksesta, ja siirtyminen osastolle.

Muita juttuja


Biggusta tilattiin myös "tee se itse" Paapii-bampi.Naapurin taidenäyttelyssä käväistiin, jossa lapset sai itse tehdä taidetta palikoista.


Mustikkamascarponekeksi jälkkäri.


4 kommenttia:

 1. ihana toi bambi, likatko ompeli? kelpais tuo jälkkäri myös mulle!
  Voimia Inkalle, ikävä pientä!

  VastaaPoista
 2. Silmät kostuu kyllä tuosta ekasta kuvasta. Huih teitä on varmaan jännittänyt. Onneksi selvisitte noin isosta koettelemuksesta. Mahtavaa tuo palikkataide, meilläkin sitä tehdään lähes joka päivä :)

  VastaaPoista
 3. Juu, ja tuossakin kuvassa vain 15 minsaa hereillä. Elämä on ihmeellistä,ja nyt on kova meno mennä eteenpäin .....ja tänään on seisottu jo aika hyvin. T minsku

  VastaaPoista
 4. Juu keskimmäinen tyttö ompeli bampin, tykkää kaikista tuollaisista jutuista :)

  VastaaPoista