perjantai 3. joulukuuta 2010

Päiväkoti ja EHO

Päiväkotielämä on alkanut erittäin hyvin, ensimmäiset kaksi viikkoa Inka oli aamuisin itkuinen, väsynyt ja vähän pahatuulinenkin, mutta päiväunien jälkeen hyväntuulinen. Ensimmäisten viikkojen jälkeen Inka onkin sitten jäänyt päiväkotiin oikein mielellään, jalat heiluen innokkaasti tervehtinyt päiväkotikavereitaan.
Ruoka on myös maittanut ensimmäisten viikkojen jälkeen, kaikki ruoka soseutetaan hänelle erikseen.
Päiväunet Inka nukkui ensin ulkona, mutta kovien pakkasten myötä Inka on nukkunut omassa pinnasängyssään sisällä ihan hyvin (vaunukoppa on laitettu pinnasänkyyn, pientä hämäystä-pipo päähän ja uni maistuu). Päiväkodin väki on kyllä erinomaisesti joustanut ja tehnyt kaiken mahdollisen Inkan parhaaksi.

Kaikki kiitos myös Perusturvan henkilökunnalle, viime viikon EHO-palaveri meni mainiosti. Kerroin Inkan erityistarpeet päiväkodissa, eli esim. että hänellä on erilainen päivärytmi muihin verrattuna, fysioterapeutti tulee hoitamaan Inkaa kerran viikkossa, lisäksi viittomia käytetään päivittäisissä jutuissa. Seisomateline on yhä kotona, mutta sen käyttöä päiväkotiin harkitaan. Inkalle suositeltiin kuntouttavaa pävähoitoa. Tämän jälkeen päiväkoti vielä käsittelee jutun, mutta asiassa ei pitäisi olla epäselvää. Tämän ansiosta myös päiväkotimaksu on ainakin osittain ilmaista, vaikka niin hullulta se kuulostaakin.

2 kommenttia:

 1. Kivoja kuulumisia.

  Aina ei varmastikaan kaikilla ole yhtä hyviä kokemuksia näistä erityislasten tarpeiden huomioimisesta, mutta jokainen onnistuminen ruokkii myös muita. Uskon näin. Joku tekee aina latua muille...

  Joskus tuntuu, että kukaan muu ei ymmärrä ja puhut kuin seinille, tai ainakaan niillä seinillä ei ole korvia. Mutta osansa on myös kyky saada ihmiset uskomaan asiaansa ympärillään, ei voi unohtaa sitä, että vanhemmat ovat ne, jotka kertovat lapsen tarpeet ääneen. Joskus siinä on ihan henkilökemioillakin merkitystä. Liikutaan herkillä alueilla.

  Aina ei kovalla vaatimisellakaan saa, joskus siihen vaaditaan vuorten ylitys. Pääasia kuitenkin on se, että se kaikki, mitä näillä järjestelyillä voidaan näiden lasten ja perheiden eteen tehdä, tapahtuu. Jos sen onnistuu järjestämään ilman hammasten kiristystä, niin onhan tilanne silloin kaikkille osapuolille parempi.

  Tuntuu, että olette onnistuneet siinä. Hyvät jatkot päivähoidon pariin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, olen saanut oikeat ihmiset oikeaan aikaan ymmärtämään asiat ja sen jälkeen kaikki on loksahtanut kohdalleen. Inkan syntyessä kerrottiin meidän perheelle Perusturvasta, että ottakaa yhteyttä mikäli tarvitsette apua jossain asioissa....niin missä asioissa kun en edes tiennyt missä asioissa. Kaikkia näitä tällä hetkellä Inkalla olevia tukitoimenpiteitä en olisi tiennyt, ellen olisi ollut yhteydessä muihin Down-perheisiin. Tie on ollut pitkä ja mutkia täynnä, itse on oltava valppaana ja hereillä asioista (vaikka aina ei jaksakaan). Mutta nyt olen tyytyväinen,
  kaikkien Down-perheiden eduksi olisi kuitenkin, että asiat menisivät edes jollain tasolla automaattisesti, eikä perheiden tarvitsisi käyttää voimavaroja tällaisiin asioihin.

  t. Minsku

  VastaaPoista