keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

213 päivä

Hyvää Kansainvälistä Downin syndrooma päivää 21.3.2012. Downin syndrooma johtuu kromosomin 21 trisomiasta ja siksi tuo päivä on valittu Down-päiväksi.

Tämä blogi on siksi, jotta Down-lapsosista saataisiin positiivisempi kuva. Nämä pienet iloiset, sosiaaliset, hurmaavat lapsoset ansaitsisivat enemmän. Suuri osa näistä ihmeistä ei koskaan päässyt elämään. Ja aivan turhaan. Miksi näistä lapsosista on tehty peikkosia heti raskauden ensimmäisillä metreillä. Itsestäkin Down-lapsi tuntui aluksi häpeältä. Nyt tästä pienestä rumasta ankanpoikasesta onkin tullut meidän valopilkku. Toisaalta Down-lapsi on lapsi siinä missä muutkin lapset. Kuten Inkan siskot sanoivatkin..." se, että meillä on Down-lapsi, ei siinä ole mitään ihmeellistä" Asia ei ainakaan heitä askarruta millään muotoa.3 kommenttia:

 1. Oli koskettavasti ja aidon rehellisesti sinulta kirjoitettu. Se, että olet jakanut elämänne arkea tässä blogissa, on ollut todella antoisaa ja uskon, että myös monelle opettavaista. Olet raottanut ovea perheenne arkeen ja juhlaankin. Inka on antanut ainakin minulle monta hymyä kasvoille. Kiitos rohkeudesta ja avoimuudesta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, olipa kauniisti sanottu :)

  t. Minsku

  VastaaPoista
 3. Ihanuus söpöliini Inka! Itsellä on omakohtaisia kokemuksia down-lapsista ja sydäntä riipii ne kummalliset kommentit joista joskus lukee lehdissä, että miten on lääkäritkin ennen näiden erityisten lasten vanhempia puhutelleet. Lämpimät muistoni ovat erityisesti yhdestä tytöstä lapsuudessa joka opetti minulle niin paljon enemmän kuin muut lapset. Inka on kaunis ja ihana tyttö, toivottavasti muistatte sen aina ettekä anna muidenkaan unohtaa.

  VastaaPoista