maanantai 9. elokuuta 2010

Vammaistuki, fysioterapia, puheterapia

Vihdoin olemme saaneet asioita eteenpäin, kunhan vaan olemme osanneet ottaa oikeisiin tahoihin yhteyttä.  Saamme nyt 1 v. iästä alkaen Kelan perusvammaistukea. Vaikka Inkalla on sydänvika eikä hän muutoinkaan ole kehittynyt normaalilapsen aikataulussa, tuki myönnettiin vasta kun fysioterapia katsottiin alkaneeksi. Sitä ennen on katsottu että hän ei ole tarvinnut normaalilapseen verrattuna enempää hoitoa. Oikea taho mistä sai apua näihin juttuihin oli peruspalvelun vammaispalvelutoimisto.
Siellä on oma lääkäri joka nimenomaan tekee esim. lääkärinlausunnot ja kuntoutussuunnitelmat
tukihakemusta varten. Inka sai käsittääkseni B-lausunnon, niin ainakin paperin yläkulmassa lukee.
Olemme hakeneet tukea syntymästä saakka, mutta sitä ei ole myönnetty, toki paperit valituskirjeiden jälkeen on menneet sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnalle, mutta siellä kesto on n. 1-2 vuotta, joten...
Jatkossa voimme ilmeisesti saada korotettua vammaistukea, kun ikää tulee lisää ja ero normaalilapseen on isompi. Lisäksi nyt kun sydänleikkaus on tulossa, ilmeisesti silloinkin voidaan hakea jälleen muutosta tuohon päätökseen, mutta nyt sitä ei voitu vielä huomioida, koska ei ole vielä tapahtunut.

Kotiin emme fysioterapiaa saa, koska emme saaneet korotettua tukea, joten jatkamme ilmeisesti
sitten keskussairaalassa.

Puheterapiaa saamme nyt jouluun saakka 20 h, tarkoittaa siis että me vanhemmat saamme tukiviittomaopetusta. No eiköhän tuolla tuntimäärällä jo opita vaikka mitä.

2 kommenttia:

 1. Heippa taas, muista ottaa kaikista Kelalle lähettämistäsi lapuista ja lipuista kopiot! Ainakin vammaistukihakemuksista ja kuntoutushakemuksista. Pääset paljon helpommalla jatkossa, kun nuo lappuset pitää täyttää joka vuosi.

  Luulenpa, että saatte fysioterapian kotiin ennen kuin huomaatkaan.

  Hyvää syntymäpäivää muuten vielä!

  Terkuin, erityisen ihana ;o)

  VastaaPoista
 2. kiitos synttärionnitteluista,
  juu kopiot oon ottanut :)

  VastaaPoista