sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Kipeenä

Neidillä on jatkuva nuha. Nyt syksyn tullen on oltu muutaman kerran jo kuumeessakin. Onneksi ei kuitenkaan mitään pahempia infektioita tai korvatulehduksia ole ollut, mutta muutoin nenu tuntuu valuvan koko ajan. Päiväkodissa tietysti bakteerit jyllää ja kiertää, mutta varmasti myös Down-lapset herkemmin sairastuvat, ja onhan nyt ollut jo aika koleata, koskeata ja kylmää. Neidillä on jo talvipuku päiväkodissa, pitää varmaan lisätä vielä vähän vaatetusta, toisinaan neidillä kylmät kädet kun hänet haetaan päiväkodista ja ovat olleet ulkona, tai muutoin täytyy keskustella päiväkodin hoitajien kanssa tilanteesta, miksi neidillä on kylmä.

Kuinka teillä jo pukeudutaan ?
Pitäisi kovat pakkasetkin kestää...



Äidin ajatukset myös päivitetty :)

7 kommenttia:

 1. Voimia teille arkeen! t. Henna http://esirukouksia.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Moi,
  meillä Millakin on nyt kipeänä. Millalla on silmätulehdus, yskää ja nuhaa. Perjantaina kävimme lääkärissä ja tänään vielä huilataan mummon hoidossa. Millalla on myös ollut päiväkodissa talvihaalari (äitiyspakkauksen haalari mahtuu yhä :) , mutta silti varpaat ja jalat polviin saakka ovat lähes poikkeuksetta kylmät. Ei ihme, että on koko ajan meilläkin tytöllä nuha.

  Ostimme pari viikkoa sitten kuoma -kengät, joissa on karvavuori. Ja niitä ollaan pidetty jo nyt. Koko on 19 ja nekin aivan liian isot :) . Äitini kysyikin, että onko tytön jalka kasvanut puolentoista vuoden aikana yhtään.. Näissä kuoma -kengissä on siis Millalle sopiva lesti ja ne jopa pysyvät jalassa. Vetoketjulla saa kengän aukaistua melkein kärkeen saakka. Ja villasukan kanssa ovat varpaat yllättäen pysyneet lämpöisinä. Näin meillä.

  Käyttääkö teidän neiti kenkiä muuten sisällä? Ja minkälaisia?
  t, mari

  VastaaPoista
 3. Nukkuva lapsi - hellyttävämpää kuvaa saa hakea! Pikaista paranemista syksyn pöpistä.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset "corgipupunen" ja "anonyymi"!

  Kiitos vinkistä Mari, pitääkin tosiaan varmaan jo vaihtaa talvikenkiin ja nuo vetoketjulliset Kuoma-kengät kuulostaa hyvältä. Muistan kun meidän isoimmilla tytöillä oli noita Kuoma-kengiä, silloin ei kyllä vielä ollut vetoketjuja niissä.

  Neidillä oli aluksi 17-numeroiset kengät, kesällä ne jäi pieneksi ja nyt sisäkenkinä on 19- numeroiset Superfit-kengät ja ulkona hänellä on myös Superfit-kengät ja ne on nyt numeroa 21.
  Saappaat ja villasukat on sitten kurakeleillä ja löysinkin kirpparilta Nokian pienet saappaat.

  Käsiin nyt pitää vielä keksiä jotain, pelkillä kurakintailla tulee kylmä ja kun neitokaisen kädet on niin pienet, niin hankala on varmaan kaksia tumppujakin laittaa, hmm...no täytyypä katsoa.

  t. Minsku

  VastaaPoista
 5. Ainakin Mervillalla on hyviä tuotteita. Uskoisi niiden lämmittävän kengässä ja kurakintaassa, ovat lisäksi kauniita.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on nuhailtu lähes jatkuvasti siitä lähtien kun tarhaan mentiin mutta ei sen kummempia onneksi. Ruskovillan villahanskat voisi sopia Inkalle? Sopivat ainakin meidän neidon pieneen käteen ja ovat sen verran notkeat että leikkiäkin pystyy. Kaksinkertainenko se on, mutta ohut merinovilla niissä on ja lämpöiset ovat.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset Ruskovilla ja Mervilla vinkeistä. Tutustuin tuotteisiin ja jotain tällaista varmasti hankitaan neidille.

  Hyvä!

  t. Minsku

  VastaaPoista